Bouwen met Duplo
Brenda Houweling
08/13/2023
1 min
0

Het belang van vroeg starten met rekenen bij kleuters!

08/13/2023
1 min
0

 Als ouder vind je het belangrijk om je kleuter een goede start te geven in zijn of haar rekenontwikkeling. Daarom zijn we verheugd om ons gratis e-boek "Een Goede Rekenstart" te introduceren. In deze blog willen we je laten kennismaken met dit waardevolle e-boek en de focus leggen op waarom een vroege en correcte start in de ontwikkeling van basisvaardigheden in rekenen zo belangrijk is.

Waarom is een Vroege en Correcte Start Belangrijk?

Een vroege start in de ontwikkeling van rekenvaardigheden bij kleuters is van cruciaal belang om later geen rekenachterstanden te krijgen. Helaas wordt het belang hiervan nog vaak ontkend. Er worden regelmatig dingen gezegd als; "ze zijn nog jong en hebben genoeg tijd" of "ze moeten nog even wennen" of "ze is gewoon een laatbloeier". Maar in de praktijk zien we helaas het tegendeel. Kinderen die bij de kleuters te weinig rekenvaardigheden hebben opgepikt, hebben een moeilijke start in groep 3. Daar begint de kleine achterstand, de frustraties en de rekenangst. In groep 4 wordt de achterstand groter en groeien de frustratie en rekenangst.

Je kunt je kind een stevige rekenbasis en zelfvertrouwen meegeven door als ouders thuis gerichte spelletjes en activiteiten te doen. Door het vroeg ontwikkelen van basisvaardigheden, zoals het begrijpen van begrippen als groter en kleiner, tellen en patronen herkennen, krijgen zij een goede overgang naar het beginnende rekenen in groep 3.

 Als ouders kun je bijdragen aan een goede rekenstart door dagelijkse activiteiten te integreren waarbij rekenen centraal staat, zoals het benoemen en vergelijken van groottes, het tellen van voorwerpen en het herkennen van patronen.

Het e-boek helpt u om het belang van een goede rekenstart te begrijpen en bewust te zijn van de cruciale ontwikkelingsfase van uw kleuter.

 Ons gratis e-boek "Een Goede Rekenstart" is een waardevolle bron van informatie voor ouders die het belang willen begrijpen van een vroege en correcte start in de rekenontwikkeling van kleuters. Door het e-boek te lezen, zult u als ouder meer inzicht krijgen in waarom deze fase zo cruciaal is en hoe u uw kleuters kunt ondersteunen. Samen kunnen we zorgen voor een stevige basis en een goede rekenstart voor onze kleuters.

Hier is de link naar ons E-book: GRTAIS Een goede rekenstart! (passendrekenen.nl)

Het is zeer waardevol dat u als ouder inziet hoe belangrijk de kleutertijd is. En u kunt thuis een belangrijke rol spelen om uw kind een goede rekenstart te geven

Reacties